FEM beregninger

FEM beregninger giver et godt beslutningsgrundlag, dette resulterer i hurtigere udviklings tid og minimering af overraskelser. Verificering på et design eller konstruktion behøver ikke tage lang tid, nogle gange kan det relativ hurtig udføres simple FEM beregninger der giver svar på uklarheder indenfor produktudvikling. Det er altid god at tabe beslutninger ud fra facts, derfor er FEM analyser et godt værktøj at anvende. Simuleringer i Finite Element Metoden er ofte en god investering fordi der kan spares omkostninger til prototype og time to marked.

 

FEM beregninger verificerer dit design

Skal der for eksempel investeres i et dyrt støbeværktøj til støbning af en stoleskal i plast, så er det uundgåeligt med en beregnings analyse der verificerer design, udforming, godstykkelse, materialevalg og andre relevante parametre.  Ønsker du ikke at investere i dyr software og har ikke kompetencer i dette område så er Creative Engineering APS et godt valg fordi jeg kan skræddersy et tilbud der matcher din opgave. 

 Styrkeberegninger med FEM metoden kan stå for sig selv eller også er de et godt grundlag for diverse tests. Det kan være at projektet kræver en mere detaljeret beregning som er præcis. Men nogle gange er det nok med en hurtig overslagsberegning der giver et grundlag for feks en bestemt dimension af et emne i en prototype. Med min erfaring kan jeg udføre begge dele.

 

 

Tolkning af resultater

Resultatet af en beregning er en eksakt værdi, spørgsmålet er så hvad man gør med denne viden. Jeg afleverer resultater sammen med et notat hvor jeg konkluderer på beregningen. I notatet står der en anbefaling for det videre forløb, rådgivning omkring materiale valg og sikkerhedsfaktor. Vi holder et personlig møde eller tager en snak over telefonen hvor jeg forklarer med ord hvad det er simuleringen viser.

 

Eksempler på FEM beregninger 

  • Stoleskaller, feks støbt i plast
  • Stole i henhold til EN 16139 standard
  • Klik- og snapløsninger støbt i plast
  • Hængsel konstruktioner, foldeborde
  • Metalkonstruktioner, stål, aluminium, zink
  • Udbøjgning af borde og Bordstel
  • Plastemner der udsættes for belastning
  • Beregning af stolestel
  • Beregning af 4-star og 5-star fodkryds til kontorstole
  • Beregning af underkop der forbinder en stoleskal med en gaslift

 

u

Hvordan kommer jeg i gang?

En FEM analyse kræver et emne i 3D CAD samt en ide om størrelsen af belastningen. Enten har du som kunde en 3D fil, eller så kan jeg modellere dit emne eller samlingstegning. Belastningen kan sættes ud fra erfaringen eller feks. ud fra en EN standard

u

Hvor lang tid tager det?

En FEM simulering kan tage helt ned til 2-3 timer at udføre, alt efter kompleksitet.

u

Hvad gør vi med resultatet?

Jeg hælper jer med at tolke resultaterne af en beregning. Resultatet er et præcis tal, jeg rådgiver med henblik på materialevalg og valg af sikkerheds faktor samt andre parametre.

FEM beregninger

{

præcise analyser

Skal FEM simuleringen bruges som beslutningsgrundlag til dyre investeringer udfører jeg præcise analyser i henhold til standarder.

N

Indledende beregninger

Det er nogle gange nok med simple FEM simuleringer for hurtig at komme videre i udviklings processen. 

/

FEM Simulering

FEM simulering i henhold til en standard minimerer overraskelser i udviklings- og implementeringsprocessen.